ВФВ Лабораторија, бесплатно тестирање за граѓаните

  • 29/05/2021

Од понеделник граѓаните ќе имаат на располагање Биохемиска, микробиолошка и молекуларна лабораторија „ВФВ Медикал“ лоцирана во општина Бутел.

Во текот на денешниот ден, медицинскиот персонал на оваа лабораторија направи бесплатни тестови за поминување на граѓаните како информација за отворање на лабораторијата.

Граѓаните имаа можност да направат бесплатна крвна слика и да направат тест за хеликобактер пилори. Тимот лекари и медицински сестри беше присутен на три локации во главниот град.

Напишете коментар

X