ВФВ Лабораторија организира бесплатни лабораториски тестови

  • 28/05/2021

Лабораторијата „ВФВ Медикал“ планира да организира три точки утре со цел да се спроведат бесплатни тестови за случајни граѓани, со цел да се подигне јавната свест за важноста на лабораториските тестови.

Тестовите вклучуваат крвна слика, хемоглобин, еритроцити, тромбоцити, леукоцити, MCV, MCH, MCHC, RDW, моноцити, лимфоцити, гранулоцити, како и хеликобактер пилори.

Контролните пунктови ќе бидат лоцирани на три локации.

Од 09:00 до 11:00 часот лабораториската контролна точка ќе се наоѓа кај паркот Чаир. Потоа, од 11:00 до 13:00 часот ќе се наоѓа на плоштадот Скендербеу, додека од 13:00 до 15:00 часот ќе се наоѓа на плоштадот „Македонија“.

VFV Medical има чест да ве посети и да ги извршува бесплатните медицински прегледи бесплатно, со цел да ја види моменталната состојба на вашето тело.

Напишете коментар

X